Turgut Özal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (TÖBAT) 7 yıldır her yıl tıp öğrenci kongresi düzenleyen ve bu alanda Türkiye’nin en kalabalık kongresini düzenleyen üniversite olma niteliği taşıyor. Sanat ve bilim dünyasından birçok önemli insanın yer aldığı bu kongrede kültürel etkinliklerle öğrencilere eğlenceli anlar yaşama fırsatı sunuluyor.

Bu yıl 7.’si düzenlenen kongrenin davetli listesinde olduğumu o sırada TurkMSIC sempozyumu için bulunduğum İstanbul’da öğrendim. Daha kongreye çok vardı ancak heyecanı şimdiden kendini hissettirmiş ve öğrenci kardeşlerimle yapacağım sohbetlerin krokisini o anda çizmeye başlamıştım. TÖBAT’ın kongresi 8-10 Nisan tarihlerinde olmak üzere üç gün sürecek ve Ankara, Kızılcahamam’da gerçekleşecekti.

Gerekli fikri hazırlıklarımı yaparak 8 Nisan tarihinde Ankara’ya gittim. Bazı aksaklıklardan dolayı ilk günü kongrede yer alamadım ancak gitmeyi ve oradaki öğrencilerle sohbet etmeyi gerçekten çok istiyordum. Ertesi gün yani 9 Nisan’da nişanlım, Erdal abi ve Hatice abla ile Kızılcahamam’ın yolunu tuttuk. Son derece eğlenceli ve keyifli bir yolculuğun ardından Kızılcahamam’a vardık. Zaten Erdal abi varken bir yolculuğun eğlenceli olmama gibi bir lüksü olamaz. Hani bazı insanlar vardır bulundukları ortamdaki herkes için neşe kaynağı olan ve yardımına ihtiyacınız olduğu zaman sağınıza bakmanızın onu görmeniz için yeterli olduğu insanlar vardır ya işte öyle güzel bir insan… Eşi Hatice abla da kendisi ile aynı kırat ve kıymette pırlanta olan iki güzel insan…

Kızılcahamam’a vardığımızda ismini vermeyeceğim otelin restoran bölümüne geçerek yemek yedik. Yemeğin ardından da ödül töreninin başlayacağı saate kadar bahçede dolaşmaya çıktık. O sırada bir gencin gelip: ”Tıp notları Enes Başak mı?” deyişi beni mutlu etmişti. Tıp öğrencileri için yapmış olduğum ve birçok tıp öğrencisinin kullandığı web sitem için söylenen bir sözdü bu. Öğrencilere faydalı olduysa ne mutlu bana…

Biz yürüdükçe öğrenci kardeşlerimiz yanımıza geliyor, sohbet ediyor ve fikir alışverişinde bulunuyorduk. Kadrajlara birlikte sığmaya çalışıyor ve yaşanan komik ama samimi diyaloglarla birçok yeni dost ediniyorduk. Bunların olduğu sırada kongrenin organizatörlerinden Aslı Avcı ve Şahvez Ceren Peker isimli kardeşlerimiz bizi karşılamaya geldiler ve bir yere geçerek çay eşliğinde sohbet ortamı kurdular. Orada oturduğumuz sırada hem bu kardeşlerimiz hem de birçok başka kardeşimiz sohbet için yanımıza gelerek misafirperverliklerini gösterdi. Bu güzel günün sonunda sağlam dostluklar kurulacağı şimdiden belliydi…

Sohbetin ardından ödül töreninin gerçekleşeceği salona alındık. Ön sıralarda bir yere geçerek gecenin başlamasını bekledik. Kalabalık her geçen an artıyor ve sayı giderek çoğalıyordu. Yine bir metin hazırlamamış ve kendimi o an içimden geçecek olan samimi cümlelere teslim etmiştim. Kalabalığın oluşturduğu sevgiye karşılık olarak önceden planlanmış hazır şablonlar benzeri bir konuşmadan ziyade onlardan aldığım sevgiyi yansıtmaya çalışacaktım.

İsmimin anılması sırasında tıp notları projemin de telaffuz edilmesiyle gayet mutlu olarak sahneye doğru ilerledim. Ödülü aldıktan sonra ön sırada oturan nişanlıma bir kez bakıp konuşmamı yapmaya başladım. Konuşmamı tam olarak hatırlamıyorum ancak ”yaptığım çalışmaların bir bayrak yarışı olduğunu ve bunu genç kardeşlerim teslim alarak çok daha iyi şeyler yapması gerektiğini” söylediğimi iyi hatırlıyorum. Çünkü iyi bir şeyi her ne kadar çok yaparsak yapalım asla bunu sonlandırmamalı ve bizden sonra çok daha güzel işler yapabilecek olan gençlere bu misyonu iyi aşılamalıyız. Birlik ve beraberliğimiz adına her fert kendine düşeni yapmalı, adeta her yeşil yaprak gibi gücümüzün yettiğince oksijen üretmeli ve bu kirli ve sili havayı dağıtmalıyız. Bu çalışmalar ile bir gün çok daha mutlu ve başarılı bir toplum olabiliriz…

Konuşmamın ardından kürsüden oturduğum yere geçerken ne kadar büyük bir kalabalık öğrenci topluluğu ile bir arada olduğumuzu fark ettim. Sonradan öğrendiğime göre o gün 50 farklı tıp fakültesinden 1000’in üzerinde öğrenci kongre salonunda yer alıyormuş. Nişanlımın gözlerinde ilk fark ettiğim duygu: ”gurur duymaktı”. Eğer sevdiğiniz yaptıklarınızdan ötürü sizinle gurur duyuyorsa ve bunu ışıl ışıl parlayan gözleriyle size anlatıyorsa hayat bir başka güzel oluyor gerçekten…

Yerime oturduktan kısa bir süre sonra yan yana oturduğumuz ”Filinta” dizisi oyuncuları ödül almak için sahneye çıktı. Ödülü aldıktan sonra oyuncular yerine geçerken ”Sansar Cemil” karakterini canlandıran Sayın Hakan Yufkacıgil’in yanıma gelerek şahsi tebrik ve teşekkürlerini iletmesi beni gerçekten çok mutlu etti. Kendisine bu özel teşekküründen ve gecenin sonunda salondan ayrılırken koridorda karşılaştığımızda özenle yaptığı selamlaşmasından dolayı çok teşekkür ederim…

Ödülümüzü aldıktan sonra başlayan konserde birkaç şarkıyı dinledikten sonra dönüş için yola çıkmak adına salondan ayrıldık. Yolumuz uzundu ve daha eve geçerek dinlenecektik. Aslında o gün konserden sonra öğrenci arkadaşlarımla sohbet etmek istiyordum ancak konserin bitmesini beklemek baya zaman alacağı ve eve çok geç gideceğimiz için Aslı hanımdan müsaade isteyerek ayrıldık.

Gecenin mimarları olan Aslı Avcı, Şahvez Ceren Peker, Burcu Nur Başdan, Furkan Sacit Ceylan, Meliha Kaya ve diğer tüm arkadaşlarıma yaptıkları bu güzel organizasyon, gösterdikleri ev sahipliği ve samimiyetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum… TÖBAT katıldığım en güzel etkinliklerden biri olarak her zaman gönlümün hatırı sayılır yerinde olacak… Ayrıca, tanıştığım ilk günden beri her türlü yardımını esirgemeyen, her ihtiyacımızda olduğu gibi kongre günü de yanımızda olan ve bizim en kıymetlilerimizden olan Erdal abi ve Hatice ablaya çok teşekkür ediyorum…

Bilimsel Araştırma Topluluğunun Davet Mektubu

Merhaba,

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi TÖBAT Bilimsel Araştırma Topluluğu olarak bu sene 7.Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi’ni düzenliyoruz.

Kongremiz 30 farklı ülkeden 1500 tıp öğrencisinin katılımıyla Türkiye’nin en büyük tıp öğrenci kongresi niteliğini taşımaktadır.

Bilim dünyasında takip edilen hocaların ve dünyanın her yerinden gelen tıp öğrencilerinin hazırladığı bilimsel araştırma sunumlarını, workshop ve sosyal programları içermektedir.

Geçtiğimiz yıllarda bilim dünyasından Ömer Özkan, İskender Sayek, Kazım Beşirli, Stephen Miller, Adam Gazzeley, Murat Bilgili’yi sanat dünyasından da Can Atilla, Erkan Oğur, Yeni Türkü, Ersin Yılmaz gibi saygın isimleri kongremizde ağırladık. Bu sene Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü sahibi Rolf Zinkernagel de kongremizde olacak.

Geçen sene Burak Aksak’a TÖBAT akademi sinema, Hikmet Anıl Öztekin’e TÖBAT akademi edebiyat ödülü vermiştik. Bu sene size TÖBAT akademi sosyal duyarlılık ödülü verebilmek için sizi kongremize davet etmek istiyoruz. Konuyla ilgili cevabınızı bekliyoruz.

Yer: Swiss International  Otel Kızılcahamam/Ankara

Tarih: 8-10 Nisan 2016

TÖBAT Sosyal Program Sorumluları

Şahvez Ceren Peker

Aslı Avcı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir