Açık Uçlu Soru Örnekleri
Soruları görmek için tıklayınız: Açık Uçlu Soru Örnekleri
LYS Çalışma Programı
Öncelikle belirteyim, görselleri tam olarak görmeniz için tıklamanız gerekiyor.
Arkadaşlar lütfen tüm bilgileri tam olarak, dikkatle okuyalım… LYS için bölümlere göre şu sayılarda konu var; 142 Sayısal, 64 Sözel, 78 Eşit Ağırlık. Öncelikle bölümlere göre programlarımız bunlar:
Programlarda belirtilen sürelerde önce A programı, sonra B programı yapılıyor.
Programda her gün 2 ders yazıyor. Hergün programda olan derslerden birer konu ve o konulara dair 50’şer soru bitirilecek. Cumartesi sonuna kadar toplam 12 konu bitiyor. Pazar günleri ise o hafta yeni öğrenilmiş 12 konunun her birinden 50’şer soru çözülecek. Pazar günkü soru çözümü şöyle olacak: o hafta öğrenilen 12 konudan birer yaprak testi alt alta koyarak (aynı dersler alt alta olmasın) öyle çözülecek. Bunun faydası beynin hep farklı yarım küresini kullanmak ve beyni yormamak.
Bu programlarla LYS Sayısal 12 haftada, Sözel 6 haftada, Eşit Ağırlık 7 haftada bitiyor.
LYS Tüm Konuları Şöyle
YGS Çalışma Programı
Arkadaşlar lütfen tüm bilgileri tam olarak, dikkatle okuyalım… YGS için çok fazla konu yok, en azından ikinci bölüm konuları yok. Toplamda 134 adet YGS konusu var. Haftalık çalışma programı 12 hafta boyunca ayarlanmış şekilde yer alıyor. Öncelikle programımız bu:
Programda önce; A programı 6 hafta yapılıyor, sonra B 2 hafta, C 3 hafta, D 1 hafta yapılıyor.
Programda her gün 2 ders yazıyor. Hergün programda olan derslerden birer konu ve o konulara dair 50’şer soru bitirilecek. Cumartesi sonuna kadar toplam 12 konu bitiyor. Pazar günleri ise o hafta yeni öğrenilmiş 12 konunun her birinden 50’şer soru çözülecek. Pazar günkü soru çözümü şöyle olacak: o hafta öğrenilen 12 konudan birer yaprak testi alt alta koyarak (aynı dersler alt alta olmasın) öyle çözülecek. Bunun faydası beynin hep farklı yarım küresini kullanmak ve beyni yormamak.
Bu şekilde haftada 12 konu, ayda 48 konu biter. Her ay sonunda ise 4 gün boyunca o ayın konuları soru çözümüyle tekrar edilmeli. Kaynak olarak seviyeye uygun yayınlar tercih edilmeli. Matematikte temel yoksa Antrenmanlarla Matematik Serisinin ilk 2 kitabı çözülebilir.
YGS Konu Sayıları
Matematik: 24, Geometri: 25, Fizik: 22, Kimya: 12, Biyoloji: 15, Türkçe: 8, Sosyal: 28 (Tarih: 15, Coğrafya: 5, Felsefe: 8).
YGS Tüm Konuları Şöyle
12. Sınıflar, üstteki YGS programını tamamen uyguluyor.
11. Sınıflar, üstteki YGS programını şu şekilde uyguluyor; hergün 1 YGS, 1 de 11. sınıf konusu bitiriyor.
9. ve 10. Sınıflar, üstteki programı yapmıyor. Bu sınıflar, hergün sadece 1 yeni konu bitiriyor ve bu konudan 50 soru çözüyor. Ardından aynı gün içinde, daha önce bitirmiş olduğu bir konudan 50 soru çözüyor. Pazar günü, o hafta öğrenmiş olduğu 6 yeni konudan 70’er soru çözüyor.
Derslerin Puan Türlerine Katkıları
Anlamadığınız yerler için lütfen instagramdan iletişime geçiniz…
12.sınıfım istediğim bölüm psikoloji ygs 3 e çalışsam oluyor mu diğerlerine de çalışmam gerekiyor mu bilgilendirir misiniz? Teşekkürler 🙂
YGS programının tamamına bakmalısın
Cok iyiydi hocam sagolun ben tip istiyorum bana yardimci olurmusunuz
Bu programlar ile çalışmalısın kardeşim..
hocam 3 haftalık programda çarşamba gününde soru işareti var. O istediğimiz bir dersi ekleyeceğimiz anlamına mı geliyor ?
Evet Kardeşim..
abi ben 10, sınıftayken
10. sınıflar günde 1 konu 10. sınıf, 1 konu 9. sınıf bakmalı. Baktığı 10. sınıf konusu okulda gördüğü bir konu olmalı ki hem okul derslerine destek olsunhem de YGS sınavına
HOCAM PEKİ YGS İLE LYS PROGRAMINI BİR ARADA MI YÜRÜTECEĞİZ YOKSA AYRI AYRI MI YAPACAĞIZ NASIL OLACAK YARDIMCI OLUR MUSUNUZ
Haftada 5 gün YGS, 2 gün LYS çalış, YGS sınavına kadar..
Enes ygs-lys fizik ve analitik geometri hariç tüm konuları bitirdim fakat pratik yapmadım. Şimdi pratiğe başlıyorum ama o kadar fazla ders var ki ben ne zaman hangisini çözmeliyim hiç karar veremedim. Çözmeden önce ufak bir konu tekrarı da yaptığım için zamanım hiç yetmiyor, başlangıç için bütün dersleri tekrar etmek ve soru çözmek konusunda başarılı olamadım. Her gün 3 ygs dersini tekrar ediyor ve üzerine soru çözüyorum fakat lys için tekrar bile edemedim, zamanım kalmadı. Sen ne önerirsin? :/ 4 gün full ygs çözüp 3 gün lys mi çözmeliyim? Böyle bir şey bana zarar verir mi? Yoksa başlangıçta yani aralığa kadar bu şekilde çözüp ocaktan sonra full ygs mi gitmeliyim?
Not: Konular bitti ama pratik pek yok, tekrar hatırlatmak istedim.
Sayısalım, tarih-coğrafya dokunmadım henüz.
Öncelikle 5 gün YGS, 2 gün LYS çalışmalısın. Konu tekrarları için günde 3 konu fena değil ve hergün farklı derslerden konu bakmalısın. Konular bitince de günde 2 YGS denemesi çözmelisin..
Ygs tarih ve coğrafyaya şimdiden başlasak yetiştirebilirmiyiz…
Elbette ama iyi bir performans ile..
Hocam programlariniz bana cok karisik geldi 🙁
Yeni programlar hazırlanacak..
Şimdi yeni sınav sisteminde lys de mf-1 mf-2 falan kalktı lys ygs programı birlikte hazırlayabilir misiniz?
Yakında hazırlayacağım inşallah..
Hocam yeni sistemde sayısalalar tarih coğrafyaya girmeyecekler çalışmalılar mi
Yeni sistem hakkında hala düzeltmeler var. Tamamen düzenlemeler bitince konuşalım…