Kitap çıkarmanın dünyada ve Türkiye’de iki yöntemi var.

Bunlardan ilki büyük bir yayınevine başvurmak. Büyük yayınevleri genelde ünlü isimlerle veya bir şekilde medyatik olan kişilerle çalışır çünkü on binlerce baskısını yaptığı kitabı satmak isteyecektir.

Bu yayınevleri bir yazarla anlaşınca kitabın tüm basım ve dağıtım masraflarını yayınevi yapar, yazara da belli bir yüzde kazanç verir. Dolayısıyla bu yayınevleri kitap çıkaracağı yazarlarını çok ince eleyerek seçer. Başvuru yapıldığında da genelde 2 aydan önce kişiye dönmezler ve belirttiğim gibi herkesin kitabını da yayınlamazlar.

İkinci yöntem ise Self Publishing yöntemi. Türkiye’de bir kitabın yasal olması için 100 tane basılması yeterli. Yani ISBN, bandrol alımı ve yasal olması bakımından bir kitabın 100 tane basılmasıyla 10.000 tane basılması arasında hiçbir fark yok.

Bu yöntemde yayınevi, yazarın kitabını yazarın istediği sayıda basar ve yazara teslim eder. Yayınevi vermiş olduğu ISBN alımı, bandrol alımı, baskı, mizanpaj, redaksiyon, kapak tasarımı gibi hizmetlerin ücretini yazardan alır ve bastığı tüm kitapları yazara teslim eder. Yazar da aldığı kitapların satışını kendisi yapar ve satıştaki tüm gelirler kendisinin olur.

İkinci yöntem, az maliyetle de olsa herkese kitap sahibi olma fırsatı sunar.

Değerli dostum ve kardeşim Fatih Kırmızıgöz ile birlikte kurmuş olduğumuz İki Dost Yayınları, işte bu Self Publishing yöntemi ile çalışan ve insanlara yardımcı olan bir yayınevi. Şuan aktif çalışmalarında bulunmadığımız İki Dost Yayınları ile 10’un üzerinde kitap çıkardık ve 5 kişiyi kitap sahibi olma hayaline kavuşturduk.

İki Dost Yayınları Gururla Sunar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir