Tıp öğrencileri ve hekimler için hazırlamış olduğumuz Hekimliğe İlk Adım kitabımız birçok konuda rehber olma özelliği taşıyor. Amacımız, hekim adaylarına meslekte karşılaşabilecekleri en önemli konularda bilgi sunmak, onları mesleğe hazırlamak. Başucu kitabı olarak kullanabileceğiniz bu eserle mesleğe dair sorularınıza yanıt bulacak ve daha donanımlı olarak göreve başlayabileceksiniz.
Kitabımızda Yer Alan Bölümler Şöyle
– Acil Ve Poliklinik Hastalıklarına Yönelik Tanı Ve Tedavi Rehberi
– TUS rehberi
– Kura İşlemleri, Atama ve Mecburi Hizmet
– Doktorluk Görev Şekilleri
– Bilimsel Makale Yazımı
– Malpraktis
Yazılarıyla Kitabımıza Destek Olan Değerli Doktorlar
– Prof. Dr. Hüseyin ÇAKSEN
– Prof. Dr. Şakir TEKİN
– Uzm. Dr. Erdinç NAYIR
– Dr. Murat YAZICI
– Dr. Bilal BAL
– Dr. Cihad SÖNMEZ
– Dr. İdris KEKLİK
– Dr. İdris SÖNMEZ
– Dr. Mehmet AYCIL
*İsim sıralaması önce kıdem, akabinde alfabetik olarak yapılmıştır.
”Hekimliğe İlk Adım” bünyesinde bahsettiğimiz değerli doktorları barındıran ve hekimliğe başlangıçta tüm tıp öğrencilerinin başucu kaynağı olma özelliği taşıyan bir kitap.
Peki Bu Kitapta Neler Var, Tıp Öğrencileri Ve Hekimlere Neler Sunuyor?
1-Tanı ve Tedavi Rehberi
Acil bölümünde asistan olarak görev yapan Dr. Murat Yazıcı’nın kaleminden 46 Acil, 10 yıllık hekim Dr. İdris Sönmez’in kaleminden 62 Poliklinik hastalığına yaklaşım, tanı ve tedavi bilgisi…
2-TUS Rehberi
Aynı zamanda bir TUS hocası ve TUS kitabı yazarı olan Dr. Erdinç Nayır’ın kaleminden hazırlanmış bu bölümde TUS’a hazırlıkta çok ince ve kapsamlı bilgiler yer alıyor…
3-Kura İşlemleri, Atama ve Mecburi Hizmet
Göreve başlama döneminde yer alan yasal prosedürler, nerede ne süre görev yapılacağı gibi bilgiler yer alıyor…
4-Doktorluk Görev Şekilleri
112, TSM ve acil doktorluklarının birbirine göre avantaj ve dezavantajlarının karşılaştırılması…
5-Bilimsel Makale Yazımı
2007 yılında ”Türkiye’de en çok bilimsel yayın hazırlayan 5. doktor” seçilen, 7 uluslararası literatür dergisinin şef editörü olan ve 300’ün üzerinde yayını olan Prof. Dr. Hüseyin Çaksen’in kaleminden bilimsel makale yazımının püf noktaları…
6-Malpraktis ve İlaç Dozları
Hekimlerin yei dönem en büyük sorunu malpraktisin ele alınması, önlem olarak neler yapılabileceği ve ilaç dozları hakkında bilgi…
Görüldüğü gibi bu kitapta amaç; hekim adaylarına meslekte karşılaşabilecekleri en önemli konularda bilgi sunmak ve onları mesleğe hazırlamak… Başucu kitabı olarak kullanabilecek bu eserle mesleğe dair birçok soruya yanıt bulacak ve daha donanımlı olarak göreve başlayabileceksiniz…
Son Yorumlar